Smarte tips når man kjøper USB minnepenner

På relativt kort tid har USB minnepenner erstattet CD-plater som lagringsmedia. Fordelene er åpenbare – mer lagringsplass, mindre størrelse, stabil konstruksjon og lett tilgjengelig.

USB-minnepenn er nøkkelen

Når vi snakker om minnepenner tenker vi ikke på lagringsplassen ettersom dette er et personlig valg ut i fra behov. Noen trenger større lagringsplass enn andre og motsatt. Det vi tenker på i denne sammenhengen er kvaliteten på minnet. Kvaliteten skal være like god uavhengig av om man velger mye eller lite lagringsplass.

Når man kvalitetstester minnepenner sorterer man dem i ulike grupper. Den høyeste kvaliteten markeres som «A», mens mindre god kvalitet markeres med bokstaver nedover i alfabetet. Det er ingenting å legge skjul på at «A» er det beste man kan kjøpe, men da koster minnepennene deretter også. Det betyr ikke at minnepenner med andre bokstaver er ubrukelige. Det avhenger igjen av hva man selv har bruk for og hvor høy kvalitet man trenger på USB minnepennen.

Uansett kan det være lurt å spør selgeren om denne informasjonen. Det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvilken kvalitetsgruppe minnepennen tilhører. Det er viktig å være bevisst på at minnepenner med dårligere kvalitet kan få tekniske problemer underveis.

Hvilken USB-minnepenn?

USB 1.x og USB 2,0 er «arbeidshestene» i USB-minnepenn industrien. Dersom du skal velge burde du alltid velge USB 2,0, ettersom denne teknikken er langt bedre og mer velutviklet. USB 3.0 er den nye standarden, men den kan i visse enheter også være relativt dyr. Det er med andre ord ikke nødvendig å kjøpe USB minne med 3.0 standard. Men unngå hvis mulig å kjøpe USB 1.x ettersom disse er svært langsomme i overføring og nedlastning.

Er den RoHS-kompatibel?

Befinner du deg i EU er det viktig at du er klar over dette. RoHS er forkortelsen for ”Restriction of Hazardous Substances.” Disse EU-reglene er til for å beskytte EU medborgere mot farlige kjemikalier og andre stoffer. Dersom din leverandør bruker komponenter som ikke er godkjent av RoHS-direktivet, kan den som produserer minnene holdes ansvarlig. Husk derfor alltid å spør om flashminne komponentene er laget i samsvar med RoHS-direktivet. Dersom du behøver bekreftelse på dette, kan du også be om å få tilsendt et RoHS-sertifikat.

En annen ting som er viktig å tenke på er at WEE direktivet krever at minst 65 % av USB minnet kan gjenvinnes. Dersom ditt firma blir rammet av dette direktivet bør du være oppmerksom på at minnepennene blir produsert i samsvar med dette direktivet for å unngå problemer.

Når du er på utkikk etter pålitelige USB leverandører eller noen annen form for markedsføringsprodukt, bør du velge en leverandør som har erfaring innen de produktene du ønsker. Om du befinner deg i EU bør du velge en pålitelig leverandør som kjenner til og forstår innholdet i både RoHS og WEEE. Still gjerne spørsmål eller spør leverandørene etter sertifikat av de ulike direktivene dersom du er i tvil. Dette kan være en enkel og effektiv måte å finne ut av om leverandøren er pålitelig, og følger retningslinjene for USB produksjon i EU.

Sjekk gjerne ut alle våre miljøvennlige USB minner her