Slik velger du rett USB minnepenn

USB minnepenner leveres i mange ulike farger og former. Til og med forpakningen er viktig når det gjelder brukervennlighet og tilgjengelighet. Samtidig finnes det visse kriterier som bør være avgjørende når du skal velge ditt produkt.

Det selges over 150 millioner USB minnepenner hver eneste år over hele verden. Dette fører også til at variasjonen på minnepennene er enorm. Dersom man vil gjøre et smart kjøp av USB minnerpenner er det viktig å ha en viss grunnleggende kunnskap om produktene slik at man faktisk får det man betaler for.Roliga usb minnen

Lagring

De fleste i IT-bransjen kjenner godt til dette: lagring er alt! Man kan velge en 1GB minnepenn for under 80 kr, men vil dette gi nok lagringsplass i det lange løpet? Tanken bak en minnepenn er at den skal gi økt lagringsplass og gjøre hverdagen enklere. Ikke at man skal trenge x antall minnepenner i en skuff for å lagre alt. Man skal kunne lagre det meste på en eller to minnepenner. På den måten får man enkelt oversikt og system og finner raskt fram til filene man trenger. Derfor er det viktig å tenke gjennom hvor stor lagringsplass man har behov for før man kjøper USB minner.

Hastighet

Unngå å kjøpe USB minnepenner som har lavere standard enn USB 2.0-standarden for dette vil kun føre til at dataoverføringen går unødvendig sakte som igjen fører til frustrasjon og stress. Selv om du har en data med den første typen USB-teknologi fungerer USB minner med 2.0 standard veldig bra. En annen viktig ting å tenke på er leserkapasiteten. Mystiske slagord som «200 ganger raskere» betyr nødvendigvis ikke så mye. Dersom hastigheten er viktig for deg bør du kikke ekstra nøye på hastigheten innen rammene for den vanlige standarden (MB/s).

Forvaring/utforming

Det finnes mange muligheter for dette. Man kan blant annet få en USB minnepenn som kan henge rundt halsen eller sitte fast på en nøkkelring. Uansett hva du bestemmer deg for er det viktig at minnet har et ordentlig lokk som beskytter USB minnet når det ikke ligger i lommen. Ikke minst i Norge med et fuktig og kjølig klima er det viktig å beskytte sårbar teknologi når man befinner seg utendørs. Invester derfor i kvalitet for at USB minnepennen skal oppbevares på et tørt, støvfritt og romtemperert sted.

Har du disse tingene i bakhodet når du kjøper USB minnepenner har du gjort et godt kjøp du vil være fornøyd med i lang tid fremover.

Sjekk ut alle våre ulike USB minner her