Hva får man plass til på USB minne 4GB?

Et USB minne med 4GB holder lenge. Spesielt når det gjelder firmagaver som skal brukes på arbeidsplassen og privat. Mange velger USB minne 4GB fremfor 32GB ettersom det handler om en smart gave. Nøyaktig hva du får plass på de ulike minnene kan variere. I denne artikkelen vil du få svaret på dette. Nettopp dette kan være greit å vite før man bestiller firmagaver med eget trykk i form av USB minner.

Sjekk gjerne ut vårt brede utvalg av USB minner og andre firmagaver her.

Det kan være viktig å være klar over at minnet ikke gir 4GB uten snarere rundt 3,72 GB. Dette avhenger av en viss bit av USB minnet som trengs for å gi plass til en såkalt firmware. Denne brukes for at minnet skal fungere optimalt.

USB minne 4GB har i praksis plass til:

Nærmere 2000 bilder – Det går altså fint å bruke dette minnet for å enkelt flytte bildemateriale over fra en smartmobil til en datamaskin eller mellom to datamaskiner.

Minst 6 filmer – Du kan også spare lengre Mpeg-filmer på minnebrikken. Det kan være ne fordel dersom dere jobber med videomateriale og behøver å flytte dette raskt og enkelt.

Hva går man når det ikke går å lagre en fil selv om det er plass på minnet?

Av og til når man forsøker å lagre filer på et USB minne og får man informasjon om at det ikke går å lagre denne filen. Det kan avhenge av ulike ting som at USB minnets filsystem ikke kan håndtere filer som er av en viss størrelse.

Dette kan man løse gjennom å bruke programmet Winrar og pakke den filen som skal lagres ned på minnet. Når den filen er pakket burde det gå fint å lagre den på minnet. Det går også å formatere om et USB minne.

Er 4GB nok?

Dette avhenger naturligvis på hvordan minnet skal brukes. Av erfaring er rimeligere USB minner med 2GB også svært gode alternativer til firmagaver. Så lenge man ikke skal bruke USB minnet til veldig mye som tar opp plass er det mer enn nok med 4GB.

Privatpersoner tenker kanskje mer langsiktig og ser på USB minner med 64GB og andre løsninger. På den andre siden, skal man ha et USB minne som en firmagaver er 4GB mer enn nok og noe som de fleste vil se på som svært sjenerøst.